Grillad habanerocurrykyckling med pappardelle

Här möts Mexiko och Indien på ett väldigt smakligt vis. Servera gärna med guacamole till.

15 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 tomater, skurna i tjocka skivor
  • 1 rödlök, skuren i tjocka skivor
  • 1 squash, skuren i skivor
  • 0,5 färsk ananas, skalad och grovt skivad
  • salt och nymald svartpeppar
  • 3 msk stark curry
  • majs- eller olivolja
  • 400 g torkad pappardelle, fettuchini, linguini eller spaghetti
  • 0,5 dl finstrimlad färsk mynta eller koriander
  • saften från 1 stor lime
  • 1 habanero, urkärnad och finhackad
  • 1,5 dl Mango Jalapeño Glaze
  • 1 dl hackade cashewnötter

Gör så här

  1. Börja med att vända runt kyckling, grönsaker och ananas i curry och olja. Ställ åt sidan tills det är dags att grilla.
  2. Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäm av värmen som ska vara mycket stark. Grilla kyckling, grönsaker och ananas över direkt glödvärme. Ananas går fortast, därefter grönsaker. Kycklingbitarna tar längst tid. Koka pastan al dente under tiden allt grillas.
  3. Servering: Ta upp det grillade och skär allt i lite mindre bitar. Slå av vattnet från pastan och blanda pastan med allt grillat. Blanda även ner örter, limesaft, habanero och mango jalapeño glaze. Servera ur pastagrytan och strö cashewnötter ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept