Trancherad Lammstek med Grekisk Sallad

Trancherad Lammstek med Grekisk Sallad
Foto: TV4
Från Nyhetsmorgon

Sommartid passar det att servera stekt eller grillat lammkött med endast en matig sallad. I den här rätten har jag använt mig av färdigskurna tjocka skivor av lammstek. Det är ett snabbt och enkelt sätt att tillaga lammstek och du slipper dessutom köpa en hel stek.

5 september 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g lammstek med ben, skuren i tjocka skivor,
  • alternativt lammentrecôte eller kotletter
  • salt och nymald svartpeppar
  • red hot chili pepper (flakesbitar)
  • olivolja

Sallad:

  • 1 st huvud romansallat, skuren i grova bitar
  • (frilandsodlad och ej på kruka)
  • 2 dl urkärnade svarta oliver
  • 1 st gurka, skuren i grova bitar
  • 4 st tomater, skurna i klyftor
  • 1 st rödlök, skivad i tunna ringar
  • 200 g fetaost, skuren i småbitar
  • 0,5 dl jungfru-olivolja med citronsmak
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med att bereda salladen: Blanda sallat med oliver, gurka, tomat, rödlök och fetaost. Ställ åt sidan tills servering.
  2. Hetta upp en stekpanna med lite olja.
  3. Krydda köttet med salt, peppar och lite flakesbitar. Stek 4-5 minuter på var sida.
  4. Ta sedan upp köttet och slå in det i aluminiumfolie samt låt det vila vid sidan om i 5 minuter.
  5. Servering: Krydda salladen med lite salt och svartpeppar och ringla över citronoljan. Skär lammsteksskivorna i fina bitar och servera på en bädd av grekisk sallad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept