Grillad lax i tacoskal

Grillad lax i tacoskal
Foto: Björn Lindberg
4

Du behöver

  • 600 g laxfilé, skuren i 8 skivor
  • Salt, efter smak
  • svartpeppar, nymalen
  • 2 tsk oregano
  • 2 dl chipotle majonnäs
  • 2 st avokado, skurna i tärningsstora bitar
  • 2 st tomater, skurna i tärningsstora bitar
  • 2 st limefrukter, skurna i klyftor
  • 1 rödlök, liten
  • 1 st romansallad, strimlat
  • 8 st tacoskal
  • Jalapeños, inlagda från burk

Gör så här

  1. Förbered alla tillbehör och värm tacoskalen.
  2. Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd.
  3. Stäm av värmen, som ska vara mycket stark.
  4. Krydda laxbitarna med salt, svartpeppar och oregano.
  5. Grilla över direkt glödvärme, beräkna 2-3 minuter per sida.
  6. Sätt fram tillbehör i skålar och låt alla fylla sina tacos.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept