Grillad sparris med mandelsås

4

Du behöver

Sparris

  • 500 g grön sparris
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, nymald, efter smak
  • olivolja

Mandelsås

  • 100 g sötmandel, skållad
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0,75 dl jungfru olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger eller färskpressad citronsaft
  • 0,5 tsk salt
  • 2 dl kallt vatten
  • Chilepeppar flakes till garnering (piment d’Espelette)

Gör så här

  1. Mandelsås
    Mixa alla ingredienser till såsen i en matberedare med vass kniv. Såsen ska ha en slät konsistens.
  2. Sparris
    Skala och ansa bort den träigaste nedre delen på sparrisen.
  3. Vänd dem runt om i ytterst lite olja.
  4. Krydda sparrisarna med salt och lite svartpeppar.
  5. Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd.
  6. Stäm av värmen som ska vara medelstark. Grilla sparrisarna så att de får fin färg runt om över direkt glödvärme. Beräkna 3-5 minuter beroende på tjocklek.
  7. Servera grillad sparris med mandelsåsen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept