Barbequegrillade kamben

4

Du behöver

  • 1,5 kg kamben (kotlettben från fläskkotlettraden)
  • Spicy Chile-Mustard Rub
  • 3 msk chilipulver
  • 2 msk gula senapsfrön, stött i mortel
  • 1 msk farinsocker
  • 2 tsk salt
  • blötlagda små vedbitar av mesquite, hickory eller fruktträ

Slaw Sallad:

  • 300 g vitkål, strimlad
  • 50 g rödkål, strimlad
  • 1 st gul lök, tunt skivad
  • 0,5 st morot, tunt skivad
  • 2 msk salt
  • 0,75 dl majsolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk sriracha sås (thailändsk chilisås)
  • 1 msk socker

Gör så här

  1. Gnid in köttet med kryddblandningen och låt det dra åt sig kryddsmaken några timmar.
  2. På grillen: Låt elden brinna ner till en askgrå glödbädd. Grillen bör vara minst 125° varm. Fläkta glöden för att få bort sotpartiklar. Sätt en behållare med vatten i grillen, men en bit bort från glödbädden. Lägg de blötlagda vedbitarna på glöden och lägg därefter på grillgallret. Placera kambenen en bit bort från glödbädden så att du använder indirekt värme. Kambenen ska vara placerade direkt över vattenbehållaren. Täck med locket och lämna spjällen öppna i locket och i botten. Tillaga köttet i drygt 3 tim eller tills köttet lätt lossnar från benet. Vänd på kambenen 2 ggr under tillagningen.
  3. Alternativt: Köttet kan först kokas i buljong för att därefter grillas. Tillsätt ev 0,5 dl liquid smoke per liter vatten. Sjud under lock i 30-35 min. Låt köttet svalna i buljongen. Ta upp köttet ur buljongen och torka det. Gnid in köttet med kryddblandningen. Grilla eller stek revbenen i 225° ugn, 35 min
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept