Smörrebröd med Fläskfilé, Stekt Lök och Krasse

Från Nyhetsmorgon

Smörrebröd är ett av världens bästa matlagningskoncept. En enkel och god måltid på ett stycke bröd. Det här receptet är lätt att sno ihop, så det måste du prova. Kokt potatis med riven pepparrot och hackad persilja blir ett trevligt och matigt tillbehör.

2 september 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 700 g fläskfilé, putsad från hinnor och fett (ca)
  • salt och nymald svartpeppar
  • 3 st stora gula lökar, skivade
  • 0,75 dl Barbecue Blues Sauce eller Texas Honey Marinade
  • smör
  • 8 skivor danskt rågbröd
  • 1 ask smörgåskrasse eller en näve rucolasallat

Gör så här

  1. Skär fläskfilén i 12 jämnstora bitar och krydda med salt och svartpeppar.
  2. Hetta upp en rejäl stekpanna och lägg i en klick smör. Stek köttbitarna 1 minut på varje sida.
  3. Ta dem åt sidan och slå in i aluminiumfolie för att hålla varmt.
  4. Lägg i en ny bit smör i stekpannan.
  5. Stek löken länge och väl tills den blir gyllenbrun och riktigt mjuk, ”bløt” som danskarna säger. Rör i löken med jämna mellanrum och avsluta med att röra ner barbecuesåsen.
  6. Lägg även ner köttbitarna i löken och ställ allt åt sidan.
  7. Servering: Smöra rågbröden och lägg upp på fat eller tallrik. Servera fläskfilébitarna och löken vid sidan av och garnera med smörgåskrasse.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept