Thailändska Biff-Brochette med Aromatisk Sallad

4

Du behöver

  • 600 g ryggbiff eller oxfilé, skuren i stora tärningar
  • 2 dl Texas Honey Marinade
  • eventuellt blötlagda träspett eller andra grillspett
  • 0,5 gurka, skalad och skivad
  • 1 morot, tunt strimlad eller skivad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 avokado, skivad
  • 4 salladslökar, tunt skivade
  • 1 huvud romansallat
  • 2 nävar rucolasallat
  • 1 dl myntablad eller koriander
  • 1 dl blad av thai basilika eller vanlig basilika
  • 1 dl torrostade jordnötter
  • Dressing:
  • 0,5 dl jungfru olivolja
  • 2 msk sesamolja
  • 2 tsk farinsocker
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • 1 röd dutch chile/spansk peppar, finhackad med frön och mellanväggar
  • salt och nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Låt köttbitarna marinera i minst två timmar men allra helst över natten.
  2. Skala, skiva och strimla alla grönsaker till salladen. Vispa även ihop dressingen. Ställ allt åt sidan men blanda inte salladen med dressingen ännu.
  3. Trä upp köttet på spett. Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäm av värmen som ska vara mycket stark. Grilla spetten 4-5 minuter över direkt glödvärme. Ta upp spetten efter en minut och doppa tillbaka dem i marinaden. Lägg genast tillbaka på grillen och upprepa proceduren 3-4 gånger. Snurra även spetten så att de blir snyggt grillade runt om.
  4. Servering: Blanda alla salladsingredienser utom jordnötter med dressingen. Lägg upp som en bädd för spetten i djupa tallrikar och strö jordnötter över.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept