Melonsallad med getost och cayennekrutonger

4

Du behöver

  • 400 g honungs- eller cantaloupemelon, skuren i bitar
  • 400 g vattenmelon (Sugar Baby eller Yellow Cutie F1), skuren i bitar
  • 2 st salladslökar, skivade
  • 125 g getost
  • blandade sallatsblad
  • Vinägrett:
  • 0,75 dl jungfruolja
  • 1 msk färskpressad citronsaft
  • salt och nymald svartpeppar
  • 8 dl skurna brödtärningar
  • rapsolja
  • 20 g smör
  • några nypor cayennepeppar

Gör så här

  1. Blanda melonbitarna med salladslök. Vispa ihop vinägretten och blanda med melonbitarna.
  2. Stek brödkrutongerna på medelstark värme i olja. Vänd dem hela tiden så att de får en vacker gyllenbrun färg runt om. Tillsätt smöret när krutongerna fått färg och avsluta med att krydda med cayenne. Lägg upp krutongerna på hushållspapper och låt dem rinna av.
  3. Servera melonsalladen på en bädd av blandade sallatsblad. Skiva getosten tunt och fördela på salladen. Avsluta med att strö över cayennekrutonger.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept