Jonas Barbecue Blues-Mizuna Salad

6

Du behöver

  • 850 g färsk fläskbog
  • salt och nymald svartpeppar
  • 1 tsk hickory liquid smoke
  • 2 st rödlökar, skivade
  • olivolja
  • 1 liter repad Mizuna eller Kyona

barbecue blues dressing:

  • 0,75 dl barbecue blues sauce
  • 1 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl olivolja

Gör så här

  1. Lägg köttet i en ugnsform och krydda det rikligt med salt och svartpeppar.
  2. Tillsätt liquid smoke i formen. Täck formen noggrant med aluminiumfolie och knip åt på sidorna så att formen blir lufttät. Sätt in formen med köttet i 125° varm ugn och tillaga i 4 timmar och 30 minuter.
  3. Ta därefter av folien och sätt på grilleffekten i ugnen samt höj värmen till 225°. Grilla köttet i 30 minuter eller tills det fått fin färg.
  4. Vispa ihop dressingen under tiden köttet steks. Rör ut vinäger i barbecuesåsen. Tillsätt därefter olivolja droppvis samtidigt som du vispar.
  5. Ställ dressingen åt sidan.
  6. Stek även rödlöken mjuk i lite olja under tiden köttet steks.
  7. Riv sönder det färdiggrillade köttet i strimlor med hjälp av två gafflar.
  8. Blanda köttet med den stekta löken och stekskyn.
  9. Forma köttstrimlorna till individuella portioner och lägg upp på tallrik.
  10. Fördela mizuna sallat ovanpå och servera med barbecue blues dressing.
  11. Om Mizunakål:
  12. Mizunakål har en mildare smak än andra senapssallater. Men den har ändå tillräckligt med senapspepprig karaktär för att stå upp väl mot andra råvaror. Små blad är dock mildare än större.
  13. Blanda däremot inte mizuna med vinägrett eftersom det dödar smaken och gör mizunan bitter. Krämig och mild dressing kan dock matchas med de vackra bladen. Mizuna passar också bra till fisk, fläsk-, lamm- och nötkött. I Japan serveras mizuna saltad och inlagd som pickles. Den kokas också i grytor och soppor eller förvälls och kryddas samt serveras som sallad. Min sallad serverar du som förrätt eller som en lättare lunchrätt.
  14. De små späda mizunabladen kan användas som de är medan de grövre bladen bör ansas. Stjälkarna ska dock alltid ansas bort.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept