Jonas superfood sufflé

45 m
4
45 m
4

Du behöver

  • 5 ägg
  • 250 g spenat
  • 250 g grönkål
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 klyfta vitlök, hackad
  • 40 g mjöl
  • chilipulver
  • 250 ml mjölk
  • 200 g getost
  • 2 msk parmesan, riven
  • salt och peppar
  • smör, till formar
  • olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader och smöra suffléformar med mjukt smör.
  2. Separera äggulorna från vitan i två skålar.
  3. Blanchera grönkål och spenat i saltat vatten, sila av vattnet och krama grönsakerna torra i en handduk, finhacka.
  4. Stek lök och vitlök i en kastrull.
  5. Tillsätt mjöl och chilipulver och rör på medelvärme. Tillsätt mjölk och vispa tills det tjocknar.
  6. Smula ned getost och riven parmesan. Tillsätt äggulorna och spenat-/grönkålshacket samt smaka av med salt och peppar.
  7. Vispa äggvitorna hårda och vänd sedan ner blandningen försiktigt.
  8. Fördela i suffléformarna och grädda i 15-17 min tills de lyfter och är lite gyllenbruna på toppen.
  9. Servera direkt.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept