Tryckkokt oxkind i rödvinsås med jordärtskockspuré och karljohan-svamp.

Från Nyhetsmorgon

Jonas Lundgren är Sveriges representant i Bocuse d'Or-tävlingen 2009 som är en av världens mest ansedda mattävlingar. Den här rätten har Jonas komponerat för Nyhetsmorgonas tittare.

30 december 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 st putsade oxkinder
  • 1 flaska rödvin
  • 1 st gul lök
  • 1 st morot
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 knippe timjan
  • 200 g jordärtskockor
  • 100 g grädde
  • 100 g mjölk
  • 2 dl karljohan-svamp (cirkamängd)

Gör så här

  1. Skala och tärna vitlök, morot och gul lök. Lägg vitlök, lök, morot och oxkind i rödvin i en tryckkokare. Låt koka cirka 90 minuter.
  2. Skala och skär jordärtskockorna i bitar. Koka dem i grädden och mjölken. Mixa till en pure.
  3. Stek svampen gyllenbrun i smör.
  4. Ta ut oxkinderna och plocka dem ner i mindre bitar. Ta 2 dl av rödvinet och koka ned till hälften. Tillsätt 2 dl kalvfond och koka ihop med kinderna.
  5. Lägg upp jordärtskockspuren på tallrik tillsammans med oxkind. Toppa med stekt svamp.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept