Foliebakad röding med ramslök

30 min
4
Foliebakad röding med ramslök
Foto: TV4
Från Mitt kök

Det är supersmidigt med foliepaket på grillen. Här fylls det med röding, färskpotatis, sparris och ramslök. Serveras med creme fraiche-sås med forellrom och soja.

17 juli 2014
Visa mer
30 min
4

Du behöver

  • 2 hela rödingar, ca 0,7-1 kg
  • 4 knipplökar
  • 8 gröna sparrisar
  • 100 g nypotatis
  • 1 bunt ramslök
  • 2 citroner
  • 20 g gräslök
  • 20 g dill
  • 50 g smör
  • 50 g forellrom
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 2 tsk japansk soja
  • 1 msk citronsaft
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Vik aluminiumfolie till ett paket och smörj med rumsvarmt smör.
  2. Skiva potatis, sparris och knipplök tunt på mandolin.
  3. Fördela grönsakerna i botten på aluminiumet och lägg fisken ovanpå. Tillsätt örter och skivad citron.
  4. Vik ihop paketet och grilla ca 12-15 minuter.
  5. Öppna paketet och skiva ramslöken tunt och fördela över fisken.
  6. Häll av lite av vätskan i crème fraichen, tillsätt forellrom, citronsaft, soja och smaksätt med salt och peppar.
  7. Ät direkt ur folien med såsen vid sidan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept