Vit chokladcrème med karamelläpple och rostad vit choklad

Från Nyhetsmorgon

Karamelliserade äpplen med vit chokladkräm samt vit choklad med russin och nötter.

26 september 2014
Visa mer
4

Du behöver

  • 2 äpplen, svenska Katja
  • 2 dl socker
  • 120 g vit choklad
  • 60 g crème fraiche
  • 0,5 dl hasselnötter, rostade och skalade
  • 0,5 dl russin
  • 1 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Koka en karamell med socker till 208 grader. Späd med vatten. Dela äpplena i fyra och koka dom mjuka i karamellen.
  2. Smält den vita chokladen. Blanda hälften med crème fraichen till en crème.
  3. Blanda andra hälften med nötter och russin. Placera på smörpapper på en plåt och baka i ugn på 170 grader i 12 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Vispa grädden lätt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept