Ljummen skaldjurssallad

30 min
4
Ljummen skaldjurssallad
Foto: TV4
30 min
4

Du behöver

  • 1 st rosésalladshuvud
  • 1 st frissésalladshuvud
  • 1 st gul lök
  • 6 dl vitt vin
  • 1 msk hackad dill
  • 5 st tomater
  • 100 g färska räkor

Gör så här

  1. Lägg tomat i varmt vatten så skalet lossnar och tärna tomaten och ta bort kärnhuset.
  2. Hacka löken och lägg i en gryta, tillsätt vinet och låt sjuda tills ca hälften av vinet återstår.
  3. Lägg i smöret därefter rör om tills röran blivit tjockare.
  4. Lägg i tomaterna i vinet tillsammans med den finhackade dillen.
  5. Lägg upp salladen på tallriken, lägg på räkorna och häll på innehållet i grytan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept