Vitlökskorv och rostade rotfrukter

Från Nyhetsmorgon

Rostad vitlökskorv med honung- och rosmarinrostade rotfrukter samt gremoulatayoghurt.

Se fler recept från

Nyhetsmorgon


14 november 2011
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st korvar med rostad vitlök, chili och citron (eller annan korv av liknande slag)

Honung- och rosmarinrostade rotfrukter

  • 6 st medelstora potatisar
  • 8 st blastmorötter
  • 0,25 st liten rotselleri
  • 4 st små palsternackor
  • 4 st små rödbetor
  • 1 kvist rosmarin
  • 1 msk flytande honung
  • Salt
  • vitpeppar

Gremoulatayoghurt

  • 1 st citron
  • 1-2 nypor strösocker
  • Litet knippe persilja
  • 1 st liten vitlöksklyfta
  • 3 dl matlagningsyoghurt
  • Salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Bryn korven på medel- till hög värme i en blandning av olja och smör.
  2. Efterstek i 120 grader i ugn till kärntemperatur 68 grader.
  3. Håll varmt och höj ugnstemperaturen till rotfrukterna.
  4. -Tvätta och torka av citronen.
  5. Riv det yttersta av skalet (bara det gula) och lägg i en mortel med strösockret och den hackade persiljan och vitlöksklyftan.
  6. Mortla ihop och blanda med yoghurt.
  7. Smaka av med salt och svartpeppar och eventuellt lite pressad citron.
  8. Servering
    Fördela och arrangera rotfrukterna med korvar på fat eller fyra tallrikar. Klicka på sås och garnera med rosmarin. Servera
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept