Parmesankorv med potatiskräm

4

Du behöver

  • 4 st Parmeggiano Reggianokorvar (eller annan korv med ost)
  • 500 g skalad mospotatis
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 0,5 dl gräddmjölk
  • 0,25 dl olivolja
  • 1 dl färskost/philadelphiaost
  • 0,5 st citron skalet (zesten) och juicen
  • 1 klick smör
  • 2 st sardellfiléer
  • Litet knippe hackad bladpersilja
  • salt
  • vitpeppar
  • 0,5 dl rostade pinjenötter
  • Blandade örter (t.ex. körvel, persilja, dragon och gräslök)

Gör så här

  1. Rosta pinjenötterna i stekpanna eller i 225 grader i ugn.
  2. Plocka örterna, blanda och förvara i kylen i en plastpåse.
  3. Potatiscrème
    Koka den skalade potatisen tillsammans med de skalade, hela vitlöksklyftorna och lite av olivoljan. Häll av.
  4. Låt dem ånga av utan att kallna.
  5. Passera hastigt.
  6. Lägg i matberedare.
  7. Mixa ner varm gräddmjölk, olivolja och sardeller.
  8. Tillsätt färskost.
  9. Tillsätt tillsist rumstempererat smör, smaka av med salt och vitpeppar.
  10. Bryn korvarna på medel- till hög värme i olja och lite smör.
  11. Genomstek i ugn på 110 grader tills de är genomstekta (68°c)
  12. Servering
    Värm på potatiscrèmen och tillsätt persiljan.
  13. Olja örterna lätt och ”bolla ihop”.
  14. Lägg upp potatiscrèmen mitt på en tallrik med en korv ovanpå.
  15. Garnera med en örtboll, strössla lite pinjenötter över.
  16. Droppa lite god olivolja runt omkring.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept