Laxspett med ansjovisdipp

20 min
4
Laxspett med ansjovisdipp
Foto: Camilla Lindqvist
20 min
4

Du behöver

  • träspett
  • 800 g laxfilé
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st citron

Ansjovisdippen

  • 10 st ansjovisfiléer
  • 0,5 st liten rödlök
  • 3 msk hackad dill
  • 3 msk hackad gräslök
  • 3 dl crème fraiche
  • Salt, efter smak
  • Peppar, efter smak

Gör så här

  1. Spett
    Lägg grillspetten i blöt om de är av trä och du ska grilla på utegrill.
  2. Skär laxen i 2x2x10 centimeter långa stavar, på ett ungefär sådär.
  3. Tvätta citronen och riv skalet.
  4. Dela citronen och pressa ena halvan över laxen.
  5. Strö över citronskalet.
  6. Salta och peppra.
  7. Fixa dippen
    Hacka ansjovisen smått.
  8. Skala och hacka rödlöken så smått du kan.
  9. Hacka dillen och gräslöken.
  10. Blanda allt hacket med crème fraichen och smaka av med pressad citron, salt och peppar.
  11. Spett
    Trä laxstavarna på spetten.
  12. Grilla ett par minuter på utegrillen eller högt upp i ugnen på värsta värmen och grill.
  13. Servera med dippen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept