Marängmannekäng

Marängmannekäng
Foto: TV4

Smarrig marängbotten fylld med vanilj och grädde, toppad med hallon och äkta guld! Receptet kommer från programmet Halv åtta hos mig i TV4, där glada amatörer får visa prov på sin matlagningskonst.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

3 november 2008
Visa mer
4

Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • 1 dl (ca) socker
  • mandelflarn
  • 1 dl (ca) vispgrädde
  • hallon eller hallonsylt
  • röda vinbär till dekoration
  • lite bladguld

Gör så här

  1. Vispa ihop äggvitan och sockret till en hård smet, sprid ut det på smörpapper i två delar, ca en centimeter tjockt (gärna i en cirkel men formen har ingen betydelse), i två delar varav den ena skall vara något mindre.
  2. Grädda i ugn på 175 grader i 12-15 minuter.
  3. Vispa grädden, blanda i hallon.
  4. Smeta ut blandingen på den större marängbiten när denna har svalnat.
  5. Lägg på den andra marängbiten.
  6. Dekorera toppen med röda vinbär och strö även över lite bladguld.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept