Majsplättar med avokadosalsa

4

Du behöver

Majsplättar:

  • 2 burkar majskorn à 340 g
  • 4 st ägg
  • 2 msk maizena
  • 15 blad färsk basilika eller 4 msk torkad oregano
  • 2 krm muskot
  • sambal oelek efter smak
  • salt
  • smör till gräddningen

Avokadosalsa:

  • 4 st mogna avokadofrukter
  • 2 knippen persilja
  • 2 knippen gräslök
  • 4 krm oregano
  • 2 msk limejuice
  • salt och peppar
  • 1 msk crème fraiche ev

Gör så här

  1. Majsplättar: Lägg hälften av majsen tillsammans med övriga ingredienser i mixer. Blanda snabbt, det går på en halv minut. Blanda ner den resterande majsen i smeten så att det blir lite tuggmotstånd i plättarna.
  2. Grädda plättarna i plättlagg, på medelvärme i lite smör.
  3. Avokadosalsa: Dela avokadofrukterna, ta bort kärnorna och mosa innehållet i en skål. Skölj, krama ur och finhacka persiljan och gräslöken. Blanda ner hacket tillsammans med oregano och limejuice i avokadoröran och rör om ordentligt med en trägaffel så att allt mosas. Låt salsan stå en stund innan du smakar av den med salt och peppar, samt ev en matsked créme fraiche.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept