Ugnsbakad fylld laxklubba med potatis- och rödbetssallad

4

Du behöver

Fylld laxklubba:

  • 400 g färsk skivad lax
  • 200 g skivad rökt lax
  • 1 knippa bladpersilja
  • gourmetsalt

Potatis- och rödbetssallad:

  • 400 g skalad kokt potatis
  • 300 g skalad kokt rödbeta
  • 50 g färsk bladspenat
  • 1 st skivad rödlök
  • 6 st cocktailtomater
  • 2 msk hackad gräslök
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • salt och peppar

Dill- och gräslöksdip:

  • 3 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk pressad lime
  • 1 msk dill
  • 1 msk gräslök
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Potatis och rödbetsallad: Börja med att klyfta potatisen och rödbetorna och lägg i en bunke. Riv bladspenaten i bitar och blanda i tillsammans med rödlöken, tomaterna och gräslöken. Blanda sedan oljan och vinägern och vänd försiktigt ner i salladen. Smaka av med salt och peppar.
  2. Dill och gräslöksdip: Blanda alla ingredienser i en mixer eller matberedare tills dipsåsen blir slät och vårgrön. Smaka av med salt och peppar. Har man ingen mixer så går det bra att finhacka dillen och gräslöken och blanda i de övriga ingredienserna.
  3. Fylld laxklubba: Lägg ut den skivade färska laxen på en bricka. Plocka sedan bladpersiljan och lägg ovanpå. Lägg därefter dit den skivade rökta laxen. Rulla sedan skivorna runt om på toppen av träspett (grillspett). Lägg klubborna i en smord form och baka av dem i ugnen på 150 grader i ca 15 minuter. Strö lite gourmetsalt på klubborna strax innan de serveras.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept