Sotare med dillsmör

15 min
4
Från Nyhetsmorgon

Strömming på ett enkelt och utsökt sätt. Servera gärna färskpotatis till.

15 november 2007
Visa mer
15 min
4

Du behöver

Sotare:

  • 12 st strömmingar
  • olja till stekning

Dillsmör:

  • 4 msk smör
  • 1,5 msk hackad dill
  • salt
  • peppar
  • 0,5 st citron

Gör så här

  1. Rensa den färska strömmingen men låt ryggbenet vara kvar. Ställ en gjutjärnspanna på spisen, så att den blir riktigt het. Slå någon droppe olja i pannan och lägg i strömmingarna intill varandra.
  2. Strömmingarna ska nästan bli brända, så hett ska det vara. Halstra på båda sidorna, lägg upp på varm tallrik och servera tillsammans med dillsmör.
  3. Dillsmör: Skär en citron på hälften och blanda smör och dill. Smaksätt med lite salt, peppar och pressa över saften från citronhalvan.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept