Johans nyponsoppa

johan hedberg

Johans nyponsoppa

7 ingredienser

ca 45 m

Lättlagad soppa på torkade eller färska nypon.

Ingredienser

  • nyponsoppa
  • 4 dl nypon (torkade funkar också - halvera då mängden)
  • 7 dl vatten
  • 1 msk potatismjöl
  • 2-3 msk strösocker
  • biskvier, till servering
  • grädde (alt glass, till servering)

Gör så här

  1. Snoppa och skölj nyponen.
  2. Koka dem därefter mjuka i vatten. Häll av hälften av vattnet men spara det.
  3. Mixa nyponen grovt tillsammans med återstoden av vattnet.
  4. Pressa dem därefter genom en finmaskig sil så kärnorna rensas bort.
  5. Koka upp den silade nyponpurén och späd den till lämplig konsistens med det sparade kokvattnet. Smaka av med socker.
  6. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och tillsätt till soppan. Hetta upp tills den når önskad konsistens.
  7. Servera med lite biskvier och grädde eller glass.