Johannas jordgubbsstubbe

Johannas jordgubbsstubbe
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Johannas jordgubbsstubbe

11 ingredienser

En rulltårta fylld med jordgubbsfromage.

Ingredienser

portioner
  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fromage:

  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 l jordgubbar
  • strösocker
  • 4 blad gelatin

Garnering:

  • 2 nektariner, i klyftor (eller persikor)
  • färska myntablad
  • bär och frukter till fatet

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i lite kallt vatten. Vispa grädden hårt. Mixa jordgubbarna, sockra efter smak. Smält gelatinet på lägsta värme och låt svalna något. Blanda jordgubbarna med grädden, rör sedan ner gelatinet. Ställ i kylen.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och rör ned. Slå smeten på bakpapper i en långpanna. Grädda 4–5 minuter mitt i ugnen. Vänd upp kakan på sockrat bakpapper. Vrid ur en handduk i kallt vatten och lägg den över. Låt kakan svalna.
  3. Bred hälften av fromagen över kakan och rulla ihop från kortsidan. Bred resten av fromagen över tårtan och garnera.