Söt mascarponemousse

Söt mascarponemousse
Foto: Tv4

En söt färskostefterrätt som kompletterar syrligheten hos den färska frukten. Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Tips! Servera med ett robustare kaffe eftersom efterrätten är söt. Glöm inte amarettikakorna.

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 450 g mascarponeost
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 st äggulor
  • 400 g frysta bär, t ex röda vinbär eller hallon
  • 1 kruka citronmeliss

Gör så här

  1. Lägg mascarponeosten i en stor skål och rör den mjuk. Rör ned sockret och äggulorna. Blanda väl.
  2. Låt blandningen stå kall i kylen cirka 1 timme.
  3. Lägg lager smet i botten på 4 serveringsskålar. Lägg bär ovanpå smeten, upprepa lagren i samma ordning, spara lite mousse till toppen.
  4. Ställ in skålarna i kylen i cirka 20 minuter. Bären skall fortfarande vara lite frysta.
  5. Toppa med lite röda vinbär, hallon och citronmelissblad.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept