Bärglögg

Från Nyhetsmorgon
Jul

Bärglögg med svartvinbärssaft, vin och härliga julkryddor. En nyanserad glögg som blir godast med hemmagjord eller hantverksmässigt producerad saft utan tillsatser. Recept från boken December

2 december 2012
Visa mer
1 l

Du behöver

  • 1 dl honung
  • 1 st kanelstång
  • 5 st kryddnejlikor
  • 1 bit torkat pomeransskal
  • 2 dl outspädd svartvinbärssaft, 2 dl svartvinbärslikör eller annan god saft
  • 1 flaska medelfylligt rödvin
  • 2 dl halvtorr sherry

Till servering

  • Russin
  • Skållad och skalad sötmandel
  • Pepparkakor

Gör så här

  1. Hetta upp honung, kanel, nejlikor, pomeransskal och saft (eller likör) i en kastrull så att honungen löser sig. Ta av från värmen och låt stå i 3–4 timmar så att smakerna blandas.
  2. Sila av kryddorna.
  3. Häll vinet och sherryn i glöggessensen och värm utan att koka. Alkoholen dunstar om glöggen når kokpunkten. Servera med russin, mandlar och pepparkakor.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept