Johanna Westmans knäckäpplen

Johanna Westmans knäckäpplen
Foto: Eva Ankarvall

Du behöver

  • 6-8 små röda äpplen
  • 5 dl strösocker
  • 2.5 dl vatten
  • 2 dl ljus sirap
  • ca 0.5 dl hackade hasselnötter

Du behöver:

  • 6-8 grill- eller glasspinnar

Gör så här

  1. Tvätta äpplena ordentligt och torka dem helt torra. Ta bort stjälken och stick en pinne i äpplet så den sitter ordentligt.
  2. Koka upp socker, vatten och sirap i en liten, tjockbottnad kastrull. Rör om tills allt socker har löst sig.
  3. Låt sockerlagen koka tills den är 154 grader eller prova lagen genom att doppa en träpinne i den. Smeten ska genast bli hård och glasartad runt pinnen. Det tar ca 15-30 minuter.
  4. När knäcken är lagom hård, ta av kastrullen från värmen och doppa försiktigt äppelklubborna i den heta smeten. Vird äpplena i smeten så de täcks helt, låt sedan överflödig smet rinna av. Tänk på att lagen är väldigt varm!!!
  5. Doppa äpplena i hackade nötter och ställ dem att stelna på ett bakplåtspapper.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept