Johanna Westmans äppelkonfekt

Johanna Westmans äppelkonfekt
Foto: Eva Ankarvall

Du behöver

  • 3 dl osockrat äppelmos
  • 1 citron, saften
  • 1 kanelstång
  • 5 dl strösocker
  • 4 msk flytande certo fruktpektin
  • ca 2-3 dl extra strösocker tilll garnering

Du behöver

  • en liten långpanna, ca 20 x 30 centimeter

Gör så här

  1. Lägg moset i en kastrull. Pressa i saften från en citron och lägg i en kanelstång. Koka upp moset på medelvärme. Häll i sockret och rör om. Låt allt koka i 10 minuter, rör om då och då så att alllt socker löser sig.
  2. Häll i fruktpektinet och rör om ordentligt. Höj värmen och låt koka i ytterligare 2 minuter.
  3. Lägg bakplåtspapper i långpannan. Ta upp kanelstången och häll marmeladen i långpannan. Låt stå i rumstemperatur i 3-4 timmar.
  4. Vält upp marmeladen på ett sockrat bakplåtspapper och skär marmeladen i fyrkanter, ca 2 centimeter stora.
  5. Häll socker i en djup tallrik och vänd runt äppelbitarna. Lägg dem i en burk med bakplåtspapper mellan och förvara i kylskåpet.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept