Ingefärspäron med godisfluff

Från Nyhetsmorgon
Jul

Det kan vara klurigt att hitta en passande dessert till julbordet. Pröva Johanna Westmans läckra ingefärspäron med godisfluff.

Chokladgodiset kan exempelvis bestå av polly, dumle, after eight eller liknande.

22 december 2013
Visa mer

Du behöver

  • 5-6 st päron, små
  • 1 st vaniljstång
  • 5 dl vatten
  • 2 dl socker
  • 3 cm färsk ingefära, riven
  • 1 st citron, skalet
  • 0,5 st vaniljstång
  • 1 st kanelstång

Godisfluff

  • 2 dl vispgrädde
  • 100 g chokladgodis

Gör så här

  1. Skala päronen, men behåll skaften. Skär gärna av lite av "botten" av päronet så att det kan stå upp.
  2. Om du vill lägga in och spara päronen: Diska glasburkarna du ska använda, låt dem torka. Ställ dem sedan på ett galler i kall ugn och värm upp till 100 grader. Låt stå kvar tills du ska fylla dem.
  3. Koka upp vatten, socker, ingefära, citronskal, vanilj och kanel i en kastrull. Låt sjuda i 5 minuter.
  4. Lägg i päronen. Sjud under lock 10-30 min beroende på hur mjuka och stora päron du har.
  5. Ta upp päronen när de är lagom mjuka och lägg dem i glasburkarna.
  6. Servera päronen med godisfluff och eventuellt hackade, rostade nötter.
  7. GODISFLUFF:
    Blanda grädde och godis i en kastrull. Värm på medelvärme. Rör om hela tiden tills grädden kokar upp och godiset smälter. 
  8. Låt kallna och stå i kyl, gärna över natten.
  9. Vispa upp grädden så att den blir tjock och fluffig.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept