Grapefruktgraníta

Från Nyhetsmorgon
Jul

Bjud på något syrligt, svalt och friskt till juldessert. Det här är en perfekt efterrätt eller mellanrätt i gräddiga och fläskiga tider.

22 december 2013
Visa mer
8

Du behöver

  • 3 dl vatten
  • 2 dl strösocker
  • 5 dl färskpressad grapefruktjuice (ca 3-4 grapefrukter)

Gör så här

  1. Värm socker och vatten i en liten kastrull tills sockret har lösts upp helt. Låt sockerlagen svalna.
  2. Pressa grapefrukterna och sila juicen. Häll ner juicen i den avsvalnade sockerlagen. Häll upp all saft i en liten långpanna av metall. Sätt in den i frysen i minst 4 timmar.
  3. När du ska lägga upp granítan, skrapa den med en gaffel och lägg upp i portionsskålar. Servera med detsamma.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept