Johanna Westmans polkagrisknäck

Du behöver

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 1 msk smör
  • 1 dl hackade polkagrisar
  • 5 droppar pepparmyntolja

Du behöver

  • knäckformar i papper, och gärna en digitaltermometer

Gör så här

  1. Placera knäckformar på en bricka.
  2. Häll grädde, sirap och socker i en kastrull. Sätt på medelvärme och låt det koka upp, rör om hela tiden med en träsked, sänk värmen lite så att knäcken bubblar lite stillsamt.
  3. Koka tills smeten är 120 grader eller låt knäcken koka i cirka 15 minuter. Gör ett knäckprov.
  4. När du tycker att knäckmeten är lagom, lyft kastrullen från värmen, tillsätt en matsked smör och rör om.
  5. Lägg i hackade polkagrisar och pepparmyntsolja i den färdigkokta knäcksmeten.
  6. Häll över knäcksmeten i ett litermått med pip eller en tillbringare som tål värme. Häll knäck i formarna.
  7. Strö gärna lite extra hackade polkagrisar på toppen. Lägg dem i en burk när de är helt kalla och förvara dem i kylskåpet.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept