Passionsfruktsdröm med hallonsås

30 min + 3 h i frysen
4
Passionsfruktsdröm med hallonsås
Foto: tv4

En cheesecake inspirerande frisk avslutning. Servera gärna i fina glas eller skålar så man ser de olika lagren i efterrätten.


Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck

7784 Saracco Moscato d´Asti 375ml, Paolo Saracco,  Piemonte, Italien
Ett sött, friskt, syrligt, lätt mousserande vin. Den söta frukten gifter sig strålande med sötman ifrån passionsdrömmen och syran från bären blir en fin match till vinets syra.


30 oktober 2013
Visa mer
30 min + 3 h i frysen
4

Du behöver

Cheesecake

  • 2 ägg, separerade i gulor och vitor
  • 100 g cream cheese
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 passionsfrukter
  • 1 mogen mango
  • 2 dl Start müsli

Hallonsås

  • 2 dl hallon
  • 2 msk florsocker

Dekoration

  • 4 jordgubbar

Gör så här

  1. Passionsdröm
    Vispa samman färskost, socker och äggulor i en stor skål.
  2. Vispa grädden i en annan skål och vänd ner den i ostsmeten.
  3. Vispa till sist äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner äggviteskummet i ostsmeten.
  4. Halvera passionsfrukterna och gröp ur.
  5. Dela mangon i cm stora bitar. Blanda ner frukten i ostsmeten. Varva smeten och müslin i portionsglas och frys i ca 3 timmar.
  6. Hallonsås
    Smält hallonen i en gryta med sockret. Sila såsen så du får bort kärnorna. Låt svalna.
  7. Häll såsen på desserten innan servering. Halvera jordgubbarna och lägg dem på hallonsåsen
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept