Halstrade pilgrimsmusslor med sparris

Halstrade pilgrimsmusslor med sparris
Foto: TV4

Halstrade pilgrimsmusslor med sparris och beurre blanc.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Se fler recept från

Halv åtta hos mig


12 oktober 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 st stora pilgrimsmusslor
  • Flingsalt chili
  • Peppar
  • Sparris
  • Dill

Beurre blanc

  • 2 st schalottenlökar
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl vitt vin
  • 200 g osaltat smör
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Börja med såsen. Skala och hacka schalottenlöken så fint som möjligt.
  2. Blanda lök, vinäger och vitt vin i en kastrull och koka tills det reducerat till hälften, ca 5 min.
  3. Häll i grädden och koka lite till, sätt på medelvärme.
  4. Klicka i smör en del i taget och vispa hela tiden så det reder sig fint.
  5. Ta av från värmen och smaka av med salt, peppar och citronsaft.
  6. Hyvla sparrisen och hetta upp en stekpanna med olivolja och smör, stek sparrisen cirka 3 minuter.
  7. Salta och peppra musslorna och halstra dem cirka 30 sekunder per sida.
  8. Klart att lägga upp och servera! Toppa gärna med någon dillkvist som avslut.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept