Lammsallad

4

Du behöver

  • 300 g stekt kött, gärna lammfilé
  • 100 g frysta haricot verts
  • 1 brk borlottibönor (eller kikärter)
  • 2 vitlöksklyftor
  • 20 kalamataoliver
  • 1 purjolök
  • ruccolasallad
  • Dressing:
  • 1 kruka mynta
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • salt
  • peppar
  • olivolja till stekning
  • grovt bröd

Gör så här

  1. Skiva lammet. (Om du använder annat kött, t ex biff kan den strimlas grovt.) Koka haricot vertsen enligt anvisning på paketet. Skölj bönorna i kallt vatten. Skala vitlöksklyftorna och skiva dem tunt. Skölj och kärna ur oliverna. Skär purjolöken i fyra bitar och strimla den. Strimla myntan och blanda alla ingredienser till dressingen i en stor bunke. Vänd ner kött, bönor, vitlök, oliver och purjolök i dressingen och blanda allt. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Värm salladen så den blir ljummen. Vänd ner ruccolan allra sist. Servera omedelbart med bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept