Tomatmarmelad

20 min
8
Tomatmarmelad
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
20 min
8

Du behöver

  • 700 g tomater
  • 500 g strösocker
  • 2 st vaniljstänger
  • 6 st gröna kardemummakärnor
  • 15 g torr pektin (från apotek)
  • 4 g citronsyra

Gör så här

  1. Hetta upp vatten i en kastrull och lägg i tomaterna i en halv minut. Ta upp dem, skala och kärna ur och lägg i en ny kastrull. Koka med nästan allt strösocker, vaniljstängerna och kardemummakärnorna i 10 minuter.
  2. Blanda ihop resten av sockret med pektin och citronsyra och rör ner i marmeladen. Ta upp vaniljstängerna. Häll upp marmeladen på rena burkar, förslut och förvara kallt.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept