Citronkakor - Johan Sörberg

Citronkakor
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Citronkakor - Johan Sörberg

8 ingredienser

20 min

Härligt spröda kakor med citronsmak sitter aldrig fel. Gör en extra sats och frys in degen, så är det bara att ta fram och baka av när du får gäster!

Ingredienser

portioner
  • 250 g smör
  • 300 g florsocker
  • 1 ägg
  • 5 g bakpulver
  • 400 g vetemjöl
  • 25 g citronsaft
  • 10 g citronskal, finrivet

Till rullning

  • strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Blanda mjöl, socker, florsocker och bakpulver i en skål eller matberedare. Dela smöret i mindre bitar och tillsätt det tillsammans med ägget, citronsaften och citronraspet. Blanda till en smidig deg.
  3. Dela degen i två bitar och rulla till två rullar, cirka 3-4 centimeter i diameter och rulla dem i strösocker (Hit kan man förbereda genom att frysa in rullarna och ha dem på lut i frysen).
  4. Skiva upp rullen till kakor och lägg dem på bakplåtspapper eller på en smord plåt. Grädda kakorna i mitten av ugnen, cirka 8-10 minuter.