Lakritzkolatarte

8

Du behöver

Botten:

  • 300 g vetemjöl
  • 60 g salta jordnötter
  • 80 g florsocker
  • 200 g smör
  • Fyllning:
  • 350 g strösocker
  • 280 g vispgrädde
  • 210 g mörk choklad
  • 200 g smör
  • 3 turkisk peppar-godisar
  • 4 äggulor

Gör så här

  1. Mixa jordnötterna och blanda med resten av botteningredienserna till en smidig mördeg och kyl. Kavla ut mördegen ca 2 mm tjock, tryck ut i låga portionsformar och frys. Lägg aluminiumfolie i och fyll upp formarna med socker för att inte degen ska halka ner. Baka dem i ugn i 190 grader ca 8 minuter. Ta bort folien med sockret och låt formarna svalna. Ta ur smördegsskalen. Mortla sönder den turkiska pepparn. Sjud upp alla ingredienserna till lakritzkolan under omrörning till 90 grader. Använd hushållstermometer. Sila kolan så att eventuella klumpar försvinner och fyll upp de svala mördegsskalen med kolan. Kyl tills fyllningen stelnat och servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept