Belgiska våfflor med hjortron

Belgiska våfflor
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Belgiska våfflor med hjortron

9 ingredienser

20 min

Läckra våfflor som passar lika bra till mellanmål eller kvällsmat som till frukosten.

Ingredienser

portioner
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg, separerade gulor och vitor
  • 4,5 dl mjölk
  • 120 g smör, smält
  • hjortronmylta, till servering
  • vispgrädde, till servering

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke.
  2. Blanda därefter ihop äggulor, mjölk och det smälta smöret i en annan bunke och rör ner i mjölblandningen under omrörning så att det inte klumpar sig.
  3. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner i smeten. Grädda våfflorna i ett våffeljärn och smöra laggen emellanåt.
  4. Servera våfflorna med hjortronmylta och vispad grädde.