Te-brulee

10

Du behöver

  • 750 g vispgrädde
  • 250 g mjölk
  • 20 g grönt te
  • 180 g strösocker
  • 160 g äggula
  • råsocker

Gör så här

  1. Koka upp vispgrädde, mjölk, grönt te och strösocker. Låt stå i fem minuter. Skilj äggulorna från vitorna och lägg gulorna i en bunke. Sila gräddmjölken över äggulorna. Blanda och låt stå i kylskåp över natten. Häll upp i portionskoppar eller skålar. Ställ kopparna i vattenbad i en långpanna och grädda i nedre delen av ugnen i 150 graders värme ca 40 minuter (eller tills de stelnat). Låt kallna. Mixa råsocker fint i en liten kryddkvarn (eller mortla) och strö över kopparna. Smält med gasolbrännare eller i ugnen under grillelementet på 250 graders värme. Servera gärna med sesamflarn, se tv4.se/mat.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept