Marängsviss

10 min
4
Marängsviss
Foto: Fredrik Sandin Carlson
10 min
4

Du behöver

  • 1 påse Schweiziska maränger
  • 2 st bananer
  • 1 l vaniljglass
  • 2 dl grädde

Chokladsås:

  • 1,5 dl mjölk
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk strösocker
  • 200 g mörk choklad
  • 2 msk smör

Gör så här

  1. Chokladsås: Koka upp mjölk, vispgrädde och strösocker.
  2. Hacka chokladen och häll ner den i kastrullen. Koka upp under omrörning.
  3. Rör ner smöret med en visp så att såsen blir blank och fin. Om det klumpar sig, sila den.
  4. Skiva bananerna och vispa grädden.
  5. Varva sedan bananer, vispad grädde, vaniljglass och chokladsåsen efter egen smak.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept