Yoghurt- och mandarinmussla

10

Du behöver

Botten:

  • 250 g vetemjöl
  • 100 g smör
  • 100 g florsocker
  • 100 g ägg
  • Fyllning:
  • 150 g apelsinjuice
  • 150 g grekisk yoghurt
  • 0,5 st vaniljstång (märgen)
  • 40 g råsocker
  • 3 g kardemumma
  • 2 st varv med pepparkvarnen
  • 4-6 mandariner

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till bottnen och kyl den. Fodra valfria portionsformar med degen och baka dom färdigt. Gärna mandelmusselformar.
  2. Koka upp apelsinjuicen tills 1/3 är kvar. (ca 5-10 minuter)
  3. Blanda yoghurten, vaniljstången, råsockret, kardemumman och peppar. Fyll sedan formarna till 3/4.
  4. Skala och rensa mandarinerna från allt vitt. Lägg mandarinerna i formarna och pensla den nerkokta apelsinjuicen ovanpå.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept