Smördegssnurror och kanelstänger

5

Du behöver

  • 1 Paket färdiga frysta smördegsplattor
  • ev. mjöl
  • 1 burk svarta oliver utan kärnor
  • 1 bit parmesanost
  • 2 st äggulor
  • kanel
  • råsocker

Gör så här

  1. Smördegssnurror:
  2. Låt plattorna tina lite och kavla ut dem så de blir lite tunnare. Om de klibbar kan man strö på lite mjöl. Mixa de svarta oliverna och bred ut över smördegen. Riv parmesan fint och strö över. Rulla till en rulle och limma ihop skarven med äggula. Låt rullen stå kallt en stund innan den skivas i centimetertjocka skivor. Baka i ugn i 200 grader tills de fått vacker färg.
  3. Kanelstänger:
  4. Låt plattorna tina lite och kavla ut dem så de blir lite tunnare. Om de klibbar kan man strö på lite mjöl. Strö över råsocker och kanel. Vik den på hälften och strö lite råsocker på också. Skär i centimetertjocka längder och baka i ugn i 200 grader tills de fått vacker färg.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept