Sambucabiscotti

6

Du behöver

  • 150 g strösocker
  • 120 g smör
  • 2 ägg
  • 280 g vetemjöl
  • 2 g bakpulver
  • 2 g salt
  • 280 g rostade mandlar
  • 10 g sambuca
  • 20 g lakritssocker
  • lakritssocker:
  • 150 g strösocker
  • 50 g stjärnanis
  • 20 g hel anis
  • 20 g hel fänkål

Gör så här

  1. Börja med lakritssockret. Mixa alla ingredienser fint i en kryddkvarn och sikta det i en tät sil. Vispa socker och smör vitt, ca 5 min. Blanda först i äggen, sedan mjöl, bakpulver och salt. Blanda sist ner mandlarna, sambucan och lakritssockret. Dela degen i tre bitar och rulla ut plåtlånga. Lägg på plåt med papper och platta till lite. Grädda i 170 grader ca 25 min. Ta av från plåten och skär i 1 1/2 cm tjocka skivor när de är varma. Ställ tillbaka på plåten med lite mellanrum och torka i 140 grader i 20 min.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept