Rödbetsbröd

Rödbetsbröd
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Johan Sörberg
Johan Sörberg

Rödbetsbröd

8 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 200 g inlagda rödbetor, skivade
  • 30 g solroskärnor
  • 150 g vatten
  • 75 g brödsirap
  • 300 g vetemjöl
  • 120 g rågmjöl
  • 30 g jäst
  • 15 g salt

Gör så här

  1. Blanda samman ingredienserna i tio minuter. Låt sedan jäsa i 2 timmar.
  2. Smörj och mjöla en avlång brödform. Häll i degen och jäs igen.
  3. Värm ugnen till 250 grader och spraya vatten på väggarna och botten av ugnen. Sänk temperaturen till 190 grader och grädda brödet i ca 40-50 minuter.
  4. Tag ut formen och linda in i en handduk, låt stå i ett dygn.