Ricotta- och vin santokräm

6

Du behöver

  • 300 g ricottaost
  • 200 g kesella citron
  • 150 g florsocker
  • 30 g vin santo
  • 0,5 gelatinblad
  • 300 g vin santo
  • 50 g strösocker
  • 1,5 gelatinblad
  • rivet citronskal

Gör så här

  1. Blötlägg och smält den första mängden gelatin. Blanda ricotta, kesella, florsocker och den första mängden vin santo klumpfritt. Rör ner gelatinet i en fjärdedel av ostmassan och vänd därefter ner resten. Häll upp i glas och kyl. Blötlägg och smält den andra mängden gelatin. Sjud den andra mängden vin santo med sockret så att sockret smälter och blanda i gelatinet. Häll gelen ovanpå den kalla ostmassan och låt stelna till en fin dessert i två lager.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept