Riche gateau gala

Du behöver

  • Flarn:
  • 1 st ägg
  • 120 g äggvita
  • 125 g finmald skållad mandel
  • 25 g vetemjöl
  • 50 g smält smör

Choklad sås:

  • 130 g mörk favoritchoklad
  • 250 g vatten
  • 130 g grädde
  • 70 g socker

Gör så här

  1. Flarn:
  2. Blanda alla ingredienser och låt gärna svälla i ett dygn i kyl. Klicka ut på plåtar med smörade bakplåtspapper (de blir helt platta så de flyter ut). Grädda i 175 grader tills de blir gyllenbruna. Lägg ett flarn på en tallrik. Lägg en rejäl klick med den absolut bästa och godaste vaniljglassen ovanpå. Lägg över ett flarn och häll över chokladsåsen.
  3. Chokladsås:
  4. Blanda alla ingredienser och koka upp. Låt småputtra i ca 10 - 15 minuter. Såsen skall användas varm.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept