Raisin sourdough

Du behöver

Dag 1:

  • 50 g russin
  • 50 g varmt vatten
  • 40 g vetemjöl
  • 40 g rågsurdeg

Dag 2:

  • 180 g surdegsbas
  • 450 g vatten
  • 15 g jäst
  • 520 g vetemjöl special
  • 150 g grahamsmjöl
  • 18 g salt

Gör så här

  1. Dag 1:
  2. Låt russin och det varma vattnet stå och kallna. Mixa sönder och mixa ner vetemjöl och rågsurdeg. Plasta och låt stå i rumstemperatur.
  3. Dag 2:
  4. Blanda surdegsbas, vatten, jäst, vetemjöl special och grahamsmjöl i 2 minuter på låg växel och 5 minuter på medelväxel. Tillsätt salt och blanda i 5 minuter på medelväxel. Låt vila i 120 minuter. Dela degen i två bitar och rundriv. Vik och rulla ut spolformade längder. Rulla i vetemjöl och lägg på plåt. Jäs i ca 60 - 120 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Skär ett snitt på ena långsidan med kniven vinklat nedåt. Sätt in och spraya med vatten. Sänk till 220 grader och låt stå i 25 - 35 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept