Rågsiktskakor

8

Du behöver

  • 5 dl mjölk
  • 30 g jäst
  • 1 msk salt
  • 13 dl rågsiktsmjöl
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 50 g smör eller margarin
  • 0,5 dl sirap
  • 0,5 msk fänkål
  • 1 msk anis
  • 2 tsk kummin

Gör så här

  1. Värm mjölken så att den blir ljummen och lös upp jästen och saltet i den. Blanda i rågsiktsmjölet och hälften av vetemjölet. Arbeta degen smidig. Låt degen jäsa, inte i för hög värme, under duk till sin dubbla storlek.
  2. Arbeta in resten av mjölet, det smälta fettet, sirapen och kryddorna. Dela degen i så stora kakor som du vill ha och låt dem jäsa en stund. Älta degen ett tag och kavla ut runda kakor. Pricka dem med en gaffel. Låt dem jäsa upp på en smord plåt och grädda dem i 200 graders ugnsvärme cirka 20-30 minuter. Pensla med ägg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept