Potatisknöl

10

Du behöver

  • 1000 g kallt potatisvatten
  • 1000 g stenmalt vetemjöl
  • 1000 g stenmalt rågmjöl
  • 300 g kokt grovriven potatis
  • 100 g mörk sirap
  • 100 g jäst
  • 10 g torkad och mald koriander
  • 25 g salt
  • hel anis
  • gourmetsalt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till degen ca 14 minuter. Låt jäsa i bunken ca 2 timmar. Dela degen i fem bitar. Rundriv bitarna (forma till bullar) och platta till dem lite. Pensla bullarna med vatten och doppa i rågmjöl. Ställ på plåt och låt jäsa i ca 1 timme. Skär ett kors i varje bröd och lägg i gourmetsalt och hel anis. Låt jäsa i ytterligare ca 1 timme. Sätt in plåten i ugnen i 250 grader. Spraya vatten på ugnens botten och stäng ugnen snabbt så ångan stannar kvar. Sänk temperaturen till 220 grader efter 10 minuter och baka bröden ytterligare 20 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept