Pizza med tre ostar, musslor och scampi

30 m + 1 dygn
6
30 m + 1 dygn
6

Du behöver

Pizzadeg

  • 700 g vetemjöl special
  • 50 g jäst
  • 50 g olivolja
  • 400 g vatten

Topping

  • 100 g parmesan
  • 200 g cheddar
  • 100 g roquefort
  • 1 klyfta vitlök
  • vitpeppar, grovmald
  • salvia , färsk
  • libbsticka, färsk
  • 10 scampi, skalade och halverade
  • 20 musslor, kokta i skal
  • 1 rödlök, tunna ringar

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser till degen i 8 minuter. Dela degen i 6 bitar och rundriv. Sätt bitarna på en tallrik/bricka. Pensla lite olivolja ovanpå och plasta in. Låt degen stå i kylen i 1 - 3 dygn. Tag fram degen ca 2 timmar innan du ska baka pizzan färdig. Mjöla bordet och platta ut pizzan tunt.
  2. Fyllning
    Riv och blanda allt utom scampi, musslor och rödlök. Låt gärna blandningen stå i 2-4 timmar. Blanda allt och lägg på pizzorna. Grädda i ugnen på 250 grader, gärna direkt på en baksten/en plåt som redan står i ugnen. Droppa lite olivolja ovanpå och lite flingsalt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept