Mazarinkaka

10

Du behöver

  • 1 st ägg
  • 8 droppar bittermandelolja
  • 1,5 dl mjölk
  • 3 dl strösocker
  • 25 st malda sötmandlar
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 175 g smält smör
  • smör och ströbröd till formen

glasyren:

  • 1 dl florsocker
  • 1-2 tsk vatten
  • Garnering:
  • eventuellt chokladkaffebönor

Gör så här

  1. Mandeln behöver inte skållas till denna enkla kaka. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägget med bittermandeloljan och mjölken. Tillsätt socker, den malda mandeln och mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Rör i det smälta avsvalnade smöret. Häll smeten i en smord och bröad rund form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Blanda samman glasyren och bred den över den avsvalnade kakan. Dekorera kakan när glasyren stelnat lite.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept